Schimb de experiență între liberal-democrați și creștin –democrați

Schimb de experiență între liberal-democrați și creștin –democrați

Tineretul Liberal Democrat din Moldova continuă să dezvolte cooperarea și schimbul de experiență cu Junge Union – organizația de tineret a Uniunii Creștin Democrate (CDU) și a Uniunii Creștin Sociale din Bavaria, Germania. Astfel, cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer, pe 5 octombrie, TLDM a găzduit, la Chișinău, delegația Junge Union din landul german Saar, condusă de Markus Uhl, președintele Junge Union Saar. Despre aceasta anunță serviciul de presă la liberal-democraților.

În cadrul discuțiilor dintre TLDM și Junge Union a fost prezentat modul de organizare a fiecărei organizații, activitățile și proiectele desfășurate. Mihaela Spătaru, prim-vicepreședintele TLDM, a realizat o incursiune în istoria PLDM și TLDM și a punctat principalele teme din campania electorală din această toamnă. În cadrul schimbului de experiență s-a făcut referință la practicile electorale ale tineretului german, la modalitățile de interacțiune cu votanții, dar și cu formaţiunea -mamă. Un aspect important punctat de către colegii din Junge Union a fost faptul că tinerii din Germania acordă o importanță sporită problemelor din comunitățile lor, care pot fi rezolvate la nivel local, fără implicarea organelor federale.

„Schimbul de experiență cu colegii noștri din Germania este foarte important, mai ales acum, în pragul campaniei electorale. Tinerii de la Junge Union Saarland reprezintă una dintre numeroasele delegații care au vizitat și vor mai vizita Republica Moldova în această perioadă, ceea ce arată sprijinul enorm pe care ni-l oferă colegii din Uniunea Europeană”, a menționat Mihaela Spătaru.

Părțile au făcut schimb de opinii referitoare la temele și activitățile care motivează tinerii să se implice în politică. Ambele organizații au căzut de acord în privința importanței implicării sustenabile a tinerilor în politică.
TLDM și Junge Union au o relație de colaborare apropiată, efectuând vizite reciproce cu ocazia evenimentelor politice importante din Moldova și Germania.

Share