Satul Cosăuți din Soroca va fi gazificat anul viitor

Satul Cosăuți din Soroca va fi gazificat anul viitor

Gazificarea satului Cosăuți din raionul Soroca, în preajmă căruia se afla celebra carieră de piatra, va demara anul viitor. Acest fapt a devenit posibil grație așezării recente a conductei interrurale de gaze de presiune înaltă cu un diametru de 110 milimetri și lungimea totală de cca 8 kilometri, până la marginea localității.

Mai mult, a fost instalat și pus în funcțiune primul punct de reglare-măsurare a gazelor (PRMG), precum și nodul de evidență a gazelor naturale, dotat cu echipamente de telemetrie.

La prima etapă, la rețeaua de distribuție a gazelor vor fi racordate primăria, școala, grădinița, precum și câteva zeci de consumatori casnici. Per total, în această localitate sunt peste 1000 de gospodării, ceea ce face investiția în extinderea rețelei de distribuție a gazelor în Cosăuți, precum și în unul din satele vecine, drept de perspectivă și fezabilă din punct de vedere economic.

Anterior a fost pus în funcțiune și gazoductul interrural de presiune înaltă „Strășeni-Vorniceni”, ceea ce va asigura pe deplin consumul de gaze naturale în satele Pănășești, Tătărești, Gălești, Bucovăț, Căpriana, Vorniceni si Lozova din raionul Strășeni.

Share