Șapte persoane în conflict cu legea au fost reținute la frontieră

Șapte persoane în conflict cu legea au fost reținute la frontieră

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două tentative de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
– șase persoane au prezentat documente falsificate;
– trei persoane au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova:
– trei încălcări a regulilor de folosire a vinietelor;
– nouă cazuri de nerespectare a regulilor de exploatare a vehiculelor;
– șapte persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constitui 44 767 traversări persoane, dintre care 23 643 înregistrate pe sensul de ieșire din R. Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane, un număr de 26 473 – trecerile cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 675 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 5 680 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.

 

Maria Roșca

Share