Salvatorii și pompierii au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca

Salvatorii și pompierii au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca

A demarat procedura de imunizare anti COVID a angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din prima linie. Salvatorii și pompierii au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca.

Potrivit informațiilor IGSU, primii angajați vaccinați fac parte din subdiviziunile municipiului Chișinău, dar și din cadrul secțiilor situații excepționale a raioanelor Criuleni, Dubăsari, Strășeni și Ialoveni.

Pentru a se imuniza la instituția medicală s-au prezentat salvatorii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, dar și ofițerii și subofițerii Centrului Republican de Instruire.

Angajații IGSU s-au arătat interesați de oportunitatea de a primi vaccinul întrucât aceștia activează pe prima linie, în operațiuni de salvare, fiind în contact direct cu oamenii. Mai mult, pompierii încurajează și îndemnă persoanele să se vaccineze, întrucât doar prin imunizare colectivă am pute depăși pericolul infectării cu virusul COVID.

Pe parcursul zilei de ieri, peste 120 de salvatori și pompieri au primit vaccinul anti COVID. În următoarele zile procesul de imunizare urmează să demareze în raioanele din sudul și nordul țării, unde salvatorii și pompierii vor putea fi vaccinați.

Doina Secrieru

Share