Rețete tradiționale de Crăciun

Rețete tradiționale de Crăciun

An de an, meniul de Crăciun primește îmbunătățiri. În funcție de buget, de gusturile celor invitați la masă, de capacitățile în arta culinară ale fiecărei gospodine în parte. Cu toate acestea, sunt unele rețete care trebuie să se regăsească pe masa oricărui, oriunde s-ar afla el în lumea largă. Dacă în restul anului gustăm cu nesaț din gastronomia internațională, măcar meniul de Crăciun să fie, majoritar.

Iată, mai jos, câteva rețete tradiționale de Crăciun care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta festivă.

Piftie

piftie

Potrivit nutriționiștilor, piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc, cu puține calorii și bogată în proteine.

Friptură de porc cu bere

Friptură de porc

O rețetă tradițională, dar mai puțin cunoscută a nelipsitei fripturi de porc din meniul de Crăciun, este cea în bere. Fă-o astfel și vei avea cea mai fragedă, mai ușor de tăiat, mai aspectuoasă și mai gustoasă friptură, după o reţetă simplă, pe care să o servești de Crăciun familiei: friptura de porc cu bere.

Sărmăluţe tradiționale

Sarmale

Indiferent de ce alegi să pui pe masa de Crăciun, sărmăluțele nu trebuie să îți lipsească. Fie că ești as într-ale bucătăriei sau începător, vei adora rețeta noastră tradițională!

Caltaboș

caltabos

Caltaboși, cartaboș, chișcă sau călbaj: 4 nume, același produs preparat după tăierea porcului din măruntaiele acestuia fierte și tocate.

Cârnați tradiționali de casă

carnati

Rapid, sănătos, fără chimicale, cârnații făcuți chiar de mâinile dumneavoastră vor fi cei mai proaspeți, cei mai gustoși!

Eh, și am putea continua la nesfârșit, cu câte și mai câte bunătăți cu aromă de sărbătoare… Dar am decis să lăsăm restul bucatelor pe altă dată.

sursa: retete.unica.ro

Share