Restaurantele și cafenelele se pregătesc pentru redeschidere, de la 1 iunie

Restaurantele și cafenelele se pregătesc pentru redeschidere, de la 1 iunie

Pe parcursul ultimelor zile, Asociația MĂR anunță că a lucrat intens împreună cu autoritățile publice, pentru a elabora și aviza protocolul de conformitate a condițiilor sanitar-epidemiologice, care ar putea asigura reluarea activității sectorului ReCa (restaurante, cafenele). Drept urmare, a obținut și un aviz pozitiv din partea ANSA, prin care se recunoaște conformitatea măsurilor care trebuie întreprinse în procesul de relansare.

„Deci, cu multă responsabilitate și conform protocolului, ne pregătim pentru redeschidere, începând cu 1 iunie”, se arată într-un mesaj al Asociației.

„Trebuie să înțelegem că una din precondițiile relansării este adaptarea la cerințele și măsurile recomandate de autorități. Aceste reguli stricte ne vor permite să oferim siguranță angajaților și clienților. Vorbim de adaptarea condițiilor pentru garantarea distanței sociale, asigurarea igienei personale și reducerea la maxim a riscului de infectare. Vom lucra la necesitate și vom oferi asistență membrilor asociației, în procesul de adaptare la noile realități, atât la nivel de pregătire a localurilor, cât și la nivel de instruire a angajaților. De asemenea, pe parcursul următoarelor zile vom lucra la o instrucțiune grafică, care să reflecte aceste reguli și să ofere claritate unităților de alimentație publică, fără a lăsa loc de interpretări. Avem mult de muncit ca să putem deschide în siguranță ușile pentru angajații și oaspeții noștri”, mai adaugă sursa menționată.

Doina Secrieru

Share