Republica Moldova se află printre țările cu cel mai ieftin Internet fix de mare viteză

Republica Moldova se află printre țările cu cel mai ieftin Internet fix de mare viteză

Potrivit unui studiu realizat de platforma Cable.co.uk din Marea Britanie, în acest an Republica Moldova s-a clasat pe locul 3 în Europa (locul 9 în lume) în topul țărilor cu cel mai ieftin Internet fix de mare viteză.

Studiul a cuprins analiza pachetelor de oferte pentru Internet fix în bandă largă din 223 de țări. Potrivit studiului, un utilizator al acestor servicii din țara noastră a achitat în mediu pentru un abonament lunar 9,19 $, după România, care a înregistrat un abonament lunar de 8,6 $, Vietnam – 8,62 $ și Kazahstan – 9,08$. Cel mai ieftin abonament lunar a fost înregistrat în Sudan, utilizatorii acestei țări achitând numai 2,4 $ lunar/abonament.

La cealată extremă, locuitorii de pe insulele Solomon achită cel mai scump abonament de Internet, la un preț mediu de 457,8 $ pe lună.

Totodată, remarcăm că țările CSI se bucură de cele mai mici prețuri, media fiind de 16,46 $ per lună. Țările din Europa de Est oferă abonamente lunare la un preț mediu de 18,06$, din Europa de Vest – 50,01 $, iar utilizatorii Americii Centrale achită cel mai scump abonament lunar -105,72 $ per lună.

Studiul poate fi accesat aici https://www.cable.co.uk/broadband/pricing/worldwide-comparison/

Share