Reprezentanții Uniunii Transportatorilor și Drumarilor – la discuție cu șeful IGPF

Reprezentanții Uniunii Transportatorilor și Drumarilor – la discuție cu șeful IGPF

La sediul IGPF a avut loc întâlnirea dintre factorii de decizie a instituției de frontieră cu reprezentanții Uniunii Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova.

Subiectele abordate au prezentat interes pentru ambele părți în situația actuală în care sunt aplicate măsuri și restricții privind autorizarea trecerii frontierei de stat. În aceste condiții o cooperare bilaterală eficientă este una dintre soluțiile primordiale pentru a evita eventuale disensiuni și o mai bună organizare a atribuțiilor de serviciu.

În cadrul ședinței de lucru, părțile și-au expus prioritățile în raport cu necesitățile și angajamentele fiecăruia. Neînțelegerile cauzate din lipsa informării corecte privind regulile de transportare și autorizarea traversării frontierei de stat, unde reprezentanții au venit cu propuneri pentru soluționarea acestora, cât și riscurile asumate de ambele părți.

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza și-a exprimat lipsa de toleranță față de actele de corupție. A apreciat importanța unei conlucrări practice și realizarea schimbului de informații ce ar favoriza atât activitatea angajaților cât și diminuarea trăsportării ilicite de pasageri de către companiile neautorizate.

De cealaltă parte, reprezentanții Uniunii Transportatorilor și Drumarilor au susținut ideea identificării persoanelor ce prestează servicii ilegale de transport și a oferit asigurări privind acțiunile conducătorilor auro care încearcă vigilență polițiștilor de frontieră.

La finalul ședinței interlocutorii au convenit asupra schimbului de date de contact și susținerea reciprocă pe subiectele de interes comun cu respectarea drepturilor călătorilor și a legislației în vigoare.

Cristina Pendea

Share