REPORTAJ FOTO: Bijuteriile pe patru roţi ale RTEC sau toate generaţiile de troleibuze ce au circulat pe străzile Chișinăului

REPORTAJ FOTO: Bijuteriile pe patru roţi ale RTEC sau toate generaţiile de troleibuze ce au circulat pe străzile Chișinăului

Regia Transport Electric Chişinău are grijă nu doar să transporte pasagerii din capitală în condiţii de maximă siguranţă şi în timp util, dar, în egală măsură, este preocupată şi de păstrarea istoriei sale bogate. 

Astfel, astăzi RTEC deține propriul muzeu, dar şi păstrează troleibuze din toate generaţiile, care au circulat vre-odată prin Chişinău, începând cu anul 1949.

Este impresionant să vezi troleibuze care demult au devenit istorie alături de cele moderne, achiziţionate de RTEC în ultimii ani.

Flota de troleibuze a Regiei Transport Electric Chișinău este o combinație fascinantă de istorie și tehnologie modernă.

De la modelele cele mai vechi, care își poartă cu mândrie amprenta timpului și au o poveste de spus despre evoluția transportului public în Chișinău, până la cele mai noi și avansate tehnologic, fiecare vehicul are propria sa istorie.

Pe măsură ce parcurgeți cu privirea flota, veți observa nu doar diferențele în design și performanță, ci și evoluția în tehnologie și confortul oferit călătorilor.

Este o călătorie captivantă prin istoria și prezentul transportului electric din Chișinău.

Vă invităm să urmăriţi reportajul foto de mai jos, care redă o istorie de 75 de ani.

Share