Reflectorizante, broșuri și bomboane în loc de amendă pentru pietonii care traversează strada neregulamentar

Reflectorizante, broșuri și bomboane în loc de amendă pentru pietonii care traversează strada neregulamentar

Mai mulți pietoni din capitală care și-au pus viața în pericol, traversînd strada în afara locurilor marcate sau indicate corespunzător, au fost opriți de către reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Automobil Club din Moldova.  Aceștia nu au fost sancționați ci doar informați cu privire la pericolele traversării neregulamentare a străzii, astfel, în loc de amendă s-au ales cu bomboane roșii, broșuri informative, reflectorizante. Totodată, polițiștii au venit cu unele recomandări cu privire la respectarea strictă a regulilor de circulație întru evitarea tragediilor pe traseele din țară.

Acțiunea a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală, deoarece, din punct de vedere al siguranței rutiere, această arteră rămîne a fi cea mai periculoasă din municipiu. Luînd în considerație faptul că, bulevardul Dacia dispune de treceri subterane, totuși, pietonii de toate vîrstele, traversează prin locuri interzise și periculoase pentru viața lor , dar și a celorlalți participanți ai traficului rutier.

La fel, mai multe instituții publice situate în adiacentul bulevardului au fost vizitate de către participanții la acțiune, afișînd pe holuri postere cu genericul ”Traversează cu minte”.

De menționat, evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Național de Patrulare cu susținerea Automobil Club din Moldova și artistei Ala Zasmenco, avînd drept scop sensibilizarea și atenționarea pietonilor care sfidează prevederile legislației rutiere, trecînd drumul în locuri interzise sau periculoase.

8 9 10 11 12 13 14 15

Mihaela Rotari

 

Share