Reacția lui Leancă, după ce Președintele RM l-a refuzat, repetat, pe colegul său de partid la funcția de ministru al Apărării

Reacția lui Leancă, după ce Președintele RM l-a refuzat, repetat, pe colegul său de partid la funcția de ministru al Apărării

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă a comentat decizia șefului statului privind respingerea pentru a doua oară a candidaturii lui Eugen Sturza, vicepreședinte al PPEM, la funcția de ministru al Apărării.
Într-o postare pe o rețea de socializare, Iurie Leancă a declarat că, în legătură cu declarațiile precum că deciziile CC ar fi în afara cadrului legal, vrea să amintească Președintelui că și el a ajuns în funcție în urma unei decizii a Curții Constituționale.
„Urmând logica lui Dodon, declarând că nu va recunoaște deciziile „ilegale” ale Curții Constituționale, mă întreb de ce poporul Republicii Moldova trebuie să recunoască un Președinte ales în urma unei decizii a CC. Domnule Dodon, a câta oară deja dați dovadă de lipsă de coerență și ipocrizie?! Spre deosebire de dvs., dle Dodon, care în 2006 ați fost promovat de către comuniști în baza unor merite necunoscute în fruntea Ministerului Economiei („performanțele” ulterioare le-am văzut cu toții), Eugen are o vastă experiență guvernamentală, ocupând de-a lungul celor 6 ani de activitate posturi de prim rang. Pe parcursul acestei perioade a dat dovadă de un înalt nivel de profesionalism, integritate și aptitudini manageriale deosebite”, a punctat Leancă.
Doina Secrieru
Share