Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta dotat cu spații de lucru mobile

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta dotat cu spații de lucru mobile

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la ceremonia de transmitere a 6 birouri mobile, donate Serviciului Vamal de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). La eveniment au participat Laura Hruby, șefă adjunctă a Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal, Rosian Vasiloi, șeful poliției de frontieră dar și locuitori din regiune.

Punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta, realizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, este deschis circulației internaționale pe segmentul moldo-român și contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier pentru persoane și mijloace de transport.

„Punctul internațional de trecere a frontierei va deveni un centru de tranzit și va atrage investiții pentru comunitățile locale, generând astfel noi locuri de muncă. Suntem recunoscători partenerilor americani pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect, și pentru dotarea birourilor mobile moderne. Vom continua, împreună cu autoritățile de la București, să extindem proiectele de interconectare a infrastructurii rutiere, feroviare, a comunicațiilor și energetice”, a menționat premierul Dorin Recean.

Birourile mobile au fost echipate cu suportul Agenției Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului „Reforme instituționale și structurale în Moldova”.

„Statele Unite susțin ferm aspirațiile europene ale Republicii Moldova și vor continua să o facă în viitor. Acest punct de trecere a frontierei creează noi oportunități economice, facilitează comerțul atât pentru Republica Moldova, cât și pentru România, dar și aduce Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, a declarat Laura Hruby, șefă adjunctă a Misiunii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Birourile mobile sunt izolate fonic și termic, au iluminare interioară performantă și sistem de electrificare care permite racordarea simplă la rețea. Interiorul este amenajat cu 4 posturi de lucru în format de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamentele necesare, cum ar fi calculatoare, imprimante, safeuri, dar și aparate de aer condiționat și frigidere.

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta oferă servicii de calitate pentru circa 800 de mii de cetățeni din mai multe raioane învecinate, inclusiv Leova, Cantemir, Hâncești, Cimișlia, U.T. Găgăuzia, Basarabeasca, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi și Ștefan Vodă, fiind o nouă cale de acces spre România și spațiul UE.

Share