PSDE: Populația continuă să scadă. Situația e dezolantă și strigătoare la cer

PSDE: Populația continuă să scadă. Situația e dezolantă și strigătoare la cer

„Republica Moldova rămâne fără oameni! Datele Biroului Național de Statistică confirmă ceea ce se vede cu ochiul liber – populația continuă să scadă, iar cauza principală nu este doar situația demografică, ci, în mare parte, migrația moldovenilor. Am ajuns doar 2,4 milioane de oameni care locuiesc între Prut și Nistru. Situația este dezolantă și strigătoare la cer” – a constatat Partidul Social Democrat European (PSDE).

Potrivit formațiunii, în lipsa unor politici clare ale autorităților de a opri exodul și de a încuraja oamenii să muncească și să se dezvolte acasă, cetățenii R. Moldova lasă totul baltă și fug departe de locul unde s-au născut.

„Și pleacă pentru că aici nu văd nicio perspectivă. La televizor vedem doar succese și populism, iar în realitate lucrurile stau cât se poate de grav. Și nimeni nu face nimic. Oamenii sunt hrăniți cu iluzii și foarte mulți au înțeles deja acest lucru.

De asta și pleacă, iar mulți dintre cei care rămân stau cu bagajele pregătite la ușă. Este aproape imposibil să-ți mai pui speranța în cei care astăzi ne conduc și să crezi că oamenii puși în funcții cheie vor începe să fie competenți peste noapte.

Economia e pusă pe brânci, o spun până și cei de la putere, care recunosc deja fără niciun pic de jenă că nici până în 2030 nu vor reuși „să o scoată din comă”. Agricultura e lăsată în voia sorții, locuri de muncă noi aproape deloc nu sunt create, între timp companiile străine mari își fac și ele bagajele”, se mai spune în declarația partidului.

PSDE a mai constatat că, „chestiunea demografică și migrația excesivă sunt complet ignorate de către guvernarea PAS. Zero politici, zero inițiativă, zero rezultate. Lupta politică, incompetența și încercarea disperată a partidului de guvernare de a se menține la putere cu orice preț au dus la situația în care suntem astăzi”.

„Vremurile bune au dus la pustiirea țării. Paradoxul în care trăim și pe care trebuie să-l schimbăm cât mai repede”, a subliniat formațiunii.

Share