Propunerile unui activist cu privire la cele mai importante străzi din Chișinău: „Asta va stimula oamenii să …”

Propunerile unui activist cu privire la cele mai importante străzi din Chișinău: „Asta va stimula oamenii să …”

Activistul Victor Chironda susține că – atât pe bulevardul Ștefan cel Mare, cât și pe străzile Bodoni și Pușkin din Chișinău, trebuie interzisă orice formă de parcare și create benzi dedicate pentru troleibuze și autobuze, informează OFICIAL.

„Dintre toate străzile din centrul orașului, cele mai importante pentru transportul public sunt bul. Ștefan cel Mare și străzile Bodoni și Pușkin (plus o bucată de Mateevici și oleacă de bul. Vieru). Faptul că aceste străzi, în același timp sunt importante pentru circulația automobilelor private este o mare greșeală. Pentru că mașinile pot merge pe orice stradă paralelă, iar troleibuzele doar acolo unde au fire. Troleibuzele nu trebuie să stea în ambuteiaje. Ele trebuie să circule stabil, rapid și să ofere o transportare confortabilă. Altfel oamenii renunță la transportul public și își cumpăra mașini”, a scris Chironda, pe o rețea de socializare.

Prin urmare, el s-a referit și la alte detalii. „Pe aceste străzi trebuie interzisă orice formă de parcare și create benzi dedicate pentru troleibuze și autobuze. Iar trotuarele trebuiesc reparate și transformate în alei pietonale cu terase și activitate comercială la parter. Asta va stimula oamenii să circule prin centru mai mult cu transportul public. Iar eliminarea parcărilor de pe trotuare îi va încuraja să meargă mai mult pe jos și cu bicicleta”, a conchis activistul.

57541799_2415845961800364_40640569692651520_n

Mihaela Rotari 

Share