Proiect implementat de FISM – reparația blocului claselor primare al L.T. „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia

Proiect implementat de FISM – reparația blocului claselor primare al L.T. „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia

Ceremonia de inaugurarea blocului claselor primare al L.T. „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia a avut loc la 27 octombrie curent. Lucrările civile de reparație a blocului claselor primare au fost efectuate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Republica Moldova”, finanțat de Banca Mondială, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM), informează OFICIAL. 

Potrivit unui comunicat de presă, costul estimativ al sub proiectului este de 12 120 294,27 lei (douăsprezece milioane una sută douăzeci mii doua sute nouăzeci şi patru lei, douăzeci şi şapte bani). Echivalent cu 708 793,00 (şapte sute opt mii şapte sute nouăzeci şi trei dolari SUA zero cenţi). Adițional, suportul Guvernului Republicii Moldova constituie 4331000 lei pentru dotare cu utilaj, mobilier și tehnică electronică. Administraţia raionului Cimişlia a contribuit nemijlocit la atragerea investițiilor externe pentru implementarea acestui proiect, și avem convingerea că și în continuare vom susține proiectele bune pentru comunitate.

La evenimentul de inaugurare a participat conducerea raionului Cimișlia, în frunte cu președintele raionului, Mihai Olărescu, directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Iurie Chiorescu, primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, șef interimar al Direcției Învățământ General Cimișlia, dna Garaba Gabriela, director al L.T. “Mihai Eminescu” or.Cimişlia, dna Comerzan Tatiana, profesorii şcolii, elevi, cât și părinţi.

Tradiţionala tăiere a panglicii a marcat darea în exploatare a şcolii, după care, evenimentul a continuat cu un tur ghidat al şcolii, care a inclus demonstrarea infrastructurii de excepţie a instituţiei de învăţământ care va oferi condiții mai bune de studii şi mai multe posibilități pentru copii.

fism2 fism4 fism5 fism6 fism7

Cristina Gurez

Share