Programul național „Investim în profesori” – peste 2500 de cadre didactice vor beneficia de instruiri gratuite la locul de muncă

Programul național „Investim în profesori” – peste 2500 de cadre didactice vor beneficia de instruiri gratuite la locul de muncă

Peste 2500 de cadre didactice din 50 de instituții de învățământ din țară vor beneficia de formări gratuite în cadrul programului pilot „Investim în profesori”, lansat astăzi de Ministerul Educației și Cercetării.

Programul de formare continuă se va desfășura în instituțiile de învățământ selectate, în perioada noiembrie – decembrie, 2023. În acest scop, de la bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.

„Calitatea predării la clasă depinde de competențele și cunoștințele cadrelor didactice. Prin acest proiect pilot ne propunem să regândim procesul de formare continuă, de instruire a cadrelor didactice. Trăim într-o lume în continuă schimbare, generațiile de copii au noi necesități, profesorii se confruntă cu noi provocări, de asta instruirea, formarea continuă este extrem de importantă pentru a-i pregăti să răspundă acestor provocări”, a menționat ministrul Dan Perciun în cadrul unei conferințe de presă.

Programul include 75 de ore de contact direct cu formatorii, 100 de ore de studiu individual, 35 de ore de follow-up și până la 90 de ore de mentorat și consiliere pentru fiecare instituție de învățământ.

Pentru înscriere la Program, reprezentanții instituției sunt invitați să completeze formularul https://bit.ly/3ETwRQO

Termen de depunere a proiectului (completarea formularului) este 10 octombrie 2023, ora 13:00.

Share