Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență excepționale pentru 2022-2025 – aprobat de Guvern

Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență excepționale pentru 2022-2025 – aprobat de Guvern

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐜𝐞𝐩𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐢𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐 – 𝟐𝟎𝟐𝟓, 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧

Reziliența țării la situații excepționale va fi sporită, timpul de răspuns la apelurile de urgență va fi redus, iar șansele de salvare a vieților omenești vor crește. În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, Programul de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență și excepționale pentru anii 2022-2025.

Documentul are ca scop consolidarea capacităților de coordonare, conștientizare, informare și transfer tehnologic inovator în vederea oferirii serviciilor calitative cetățenilor. Implementarea acestuia va contribui la diminuarea impactului efectelor generate de situațiile de urgență, precum și dezvoltarea sistemului național de avertizare timpurie a populației.

În același timp, Programul va asigura îmbunătățirea pregătirii pentru prevenirea situațiilor excepționale, răspuns eficient, recuperare, reabilitare și reconstrucție ulterioară. De asemenea urmează a fi fortificate capacitățile grupului țintă (populației, autorităților administrației publice, sectorului privat, asociativ și voluntar) în gestionarea situațiilor de urgență și excepționale, precum și consolidarea capacităților rezervelor de stat și de mobilizare.

Acesta este al treilea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.

Share