Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea unui Program

Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea unui Program

Primăria municipiului Chişinău anunţă lansarea unui Program de reabilitare şi amenajare a curţilor blocurilor de locuinţă din capitală.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a prezentat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, un proiect-pilot în acest sens.

În conformitate cu proiectul prezentat de reabilitare a unei curţi din bd. Cuza Vodă, sectorul Botanica, care cuprinde mai multe blocuri de locuinţă de pe adresa bd. Cuza-Vodă, 41/2, 43, 45, 45/2 și 47 şi cuprinde în total 380 de apartamente, urmează a fi amenajate alte patru curți de blocuri de locuinţă. În special, serviciile municipale de profil vor executa o serie complexă de lucrări pentru a reabilita integral curtea comună – asfaltarea drumurilor şi a căilor de acces, trotuarelor, reabilitarea iluminatului public și a rețelei de canalizare pluvială, inclusiv amenajarea locurilor de parcare pentru automobile și amenajarea zonelor verzi (sădirea ierbii, plantarea de copaci și arbuști).

De asemenea, proiectul prevede construcția și amenajarea de noi obiective în cartier. Este vorba despre un stadion sportiv multifuncțional, teren de joacă pentru copii, cu instalarea iluminatului nocturn pe bază de LED la aceste două obiective.

Mihaela Rotari 

Share