Primăria Chişinău va elabora codul de design al orașului

Primăria Chişinău va elabora codul de design al orașului

Primăria municipiului Chișinău anunță că își propune elaborarea unui cod vizual al capitalei, în scopul adoptării a unor principii și norme ce vor sta la baza lucrărilor de construcție sau renovare desfășurate în mediul urban.

Astfel, municipalitatea va desemna un grup de profesioniști: experți în domeniu și specialiști ai subdiviziunilor de profil, în scopul identificării viziunilor  de îmbunătățire a aspectului exterior al orașului Chișinău.

Cu o inițiativă în acest sens, în adresa municipalității a venit echipa de specialiști din cadrul „Design Arhitectură și Stil” (DAS), cunoscută pe plan internațional, pentru promovarea designerilor și arhitecților din Republica Moldova.

„Ne dorim semnarea unui acord de colaborare cu echipa DAS și consider că este un prim pas, care va permite Chișinăului să-și reîntoarcă arhitectura și respectul față de aspectul estetic al mediului urban. Dacă ar fi existat un astfel de cod, dezvoltatorii în construcții n-ar fi acționat după propriile abordări și viziuni”, a declarat Ion Ceban, primarul general.

Mihaela Rotari

Share