Primăria Chișinău, despre circulația pe drumurile din oraș

Primăria Chișinău, despre circulația pe drumurile din oraș

Primăria Chişinău informează că la ora actuală, traficul rutier pe drumurile din municipiu se desfășoară fără dificultăți, iar serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, trotuare, căile de acces în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri.

Pe parcursul zilei, drumarii acţionează pe arterele secundare, unde circulă transportul public şi pe căile de acces către localităţile suburbane. În total, de la ora 04:00, Î.M. Regia „Exdrupo” a împrăştiat circa 580 de tone de material antiderapant, amestec de sare şi nisip şi 40 tone de sare lichidă.

De cealaltă parte, Regia Locativ-comunală și amenajare continuă intervenția prin curăţarea căilor de acces în cartiere, a trotuarelor şi a staţiilor de aşteptare a transportului public. Suplimentar au fost contractate 10 utilaje cu plug și perie pentru deszăpezire în sectorul particular din oraș, dar și pe străzile unde au fost semnalate dificultăți în trafic.

De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a mobilizat 180 de muncitori și 7 utilaje, pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoare capitalei, în parcuri și scuaruri.

Mihaela Rotari 

Share