Primăria Chișinău anunță despre intenția de a achiziționa 100 de autobuze

Primăria Chișinău anunță despre intenția de a achiziționa 100 de autobuze

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a prezentat consilierilor municipali pachetul de documente în vederea achiziționării pe parcursului anului curent, a unui lot de 100 de autobuze, care vor fi asamblate la Chișinău, informează OFICIAL. 

Ceban a menționat că lotul ar urma să fie achiziționate de la uzina producătoare de autobuze din Belarus, deoarece unitățile lor corespund condițiile tehnice solicitate de municipalitate (motor de fabricație germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne etc.) și sunt cele mai competitive pe piața internațională ca și preț (circa 120 mii Euro).

Edilul capitalei a precizat că prețul autobuzelor din Belarus, care ar putea fi asamblate la Chișinău, va fi cu 7-10% mai mic față de cel propus pentru vânzare de către uzinele producătoare, plus scutirea de TVA.

Viitoarea achiziție trebuie să fie aprobată de Consiliul municipal Chișinău, astfel că edilul a solicitat aleșilor locali să examineze pachetul de documente și să dea propuneri. Potrivit primarului general, după obținerea acordului din partea CMC și desfășurarea tuturor procedurilor privind achiziția, primele autobuze ar putea să ajungă în Moldova în luna iunie, curent.

Mihaela Rotari

Share