Pompierii britanici au organizat o lecţie de prevenire a riscurilor pentru copii

Pompierii britanici au organizat o lecţie de prevenire a riscurilor pentru copii

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale alături de Operaţiunea  „Florian” din Marea Britanie  a organizat ieri o lecţie de prevenire a riscurilor pentru copiii din Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” din oraşul Orhei.

Pompierii britanici au venit în vizită la elevi cu o autospecială de intervenţie performantă. Copiii au reuşit să folosească echipamentul din dotare, iar unii din ei au încercat la propriu furtunurile de refulare a apei. Micuţii s-au îmbulzit pentru a intra în maşina pompierilor şi a testa echipamentul folosit de salvatori la descarcerare. Copiii au rămas impresionaţi de istoriile pompierilor britanici, iar mulţi dintre ei au promis că se vor face salvatori atunci cînd vor creşte mari.

Lecţia de prevenire a situaţiilor excepţionale a fost organizată de salvatorii din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei în comun cu pompierii voluntari din Marea Britanie.

În cadrul unui parteneriat dintre Serviciul Situaţii Excepţionale şi Operaţiunea „ Florian” din Regatul Unit al Marii Britanii, salvatorii din Republica Moldova beneficiază de 4 autospeciale de intervenţie în situaţii excepţionale în sumă de 80 mii euro. Maşinile vor fi repartizate în unităţile pompierilor din ţară. Mai mult, grupul de 15 pompieri britanici din cadrul programului își doresc să participe alături de colegii din Republica Moldova la lecţii de prevenire a riscurilor în instituţiile de învăţământ din ţară.

Voluntarii englezi sunt încântaţi de schimbul de experienţă şi aşteaptă să intervină cu pompierii din ţara noastră într-un exerciţiu comun, la mijlocul lunii mai.

Maria Roşca

Share