Poliţiei de Frontieră a elaborat Raportul operaţional-analitic pentru primul trimestru

Poliţiei de Frontieră a elaborat Raportul operaţional-analitic pentru primul trimestru

Reprezentanții Direcției analiza riscurilor din cadrul Poliţiei de Frontieră au elaborat Raportul operaţional-analitic pentru primul trimestru 2015. Documentul cuprinde în sine rezultatele activităţii de supraveghere şi control a frontierei de stat pentru perioada de referinţă.

La fel, acesta conține indicatori, date statistice şi operaţionale constatate şi documentate comparabile cu perioada similară a anului 2014. În linii mari, indicatorii oferă un tablou al situaţiei operaţionale atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe sectorul „verde” al acesteia.

Raportul este structurat în două părţi. Prima parte a acestuia conţine o analiză operaţională a principalilor indicatori per sistem, precum: fluxul de persoane şi mijloace de transport, neautorizarea traversării frontierei de stat, contracararea cazurilor de încălcare a legislaţiei frontaliere, controlul de documente etc. Partea a doua înglobează o sinteză şi analiză a principalelor riscuri la frontieră, exerciţiu bazat pe date şi indicatori statistici. În special, este analizat fenomenul migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigări și alcool, şi intrarea/ieşirea ilegală în/din Republica Moldova a unităţilor de transport.

Maria Roșca

Share