Poliția de Frontieră discută cu omologii români despre fluidizarea traficului la frontieră

Poliția de Frontieră discută cu omologii români despre fluidizarea traficului la frontieră

Factori de decizie din cadrul structurilor teritoriale de pe linia de frontieră a Republicii Moldova cu România s-au convocat în ședințe de lucru cu omologii români. Subiectul discuțiilor bilaterale a vizat necesitatea sincronizării la maxim și coordonării prealabile a activităților de fluidizare a traficului transfrontalier, în special în perioada imediat următoare când în Republica Moldova va fi minivacanța din 6 – 9 mai 2023 și Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” din 21 mai 2023.

În vederea anticipării unui flux sporit de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei moldo – române, dar și în scopul îmbunătățirii indicilor timpului de așteptare, au fost confirmate următoare măsuri pregătite:

– suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a numărului de echipamente speciale;
– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control), inclusiv la necesitate aplicarea procedurii „REVERS” (redirecționarea traficului pe sensul opus de deplasare);
– prioritate la trecerea frontierei de stat pentru familiile cu copii minori și persoanelor cu nevoi speciale;
– monitorizarea permanentă a situației operative conform domeniului de competență și acumularea informației cu relevanță pentru realizarea măsurilor pro-active în scopul asigurării fluidizării fluxului de transport și pasageri.

Totodată, pentru susținerea participanților la traficul transfrontalier, în continuare Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat;
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor (pe linie de PTF Leușeni – Albița alegem PTF Costești-Stânca sau PTF Cahul – Oancea);
– consultarea aplicației ”Traficul online” de pe pagina web a Poliției de Frontieră, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei;
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Reamintim că este funcțional 24/24 Call Centru Linia Verde al Poliției de Frontieră la nr. + 373 22 259 717 unde fiecare are posibilitatea să primească o consultație vizavi de situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public.

Share