Poliția de Frontieră a primit o donație de măști, mănuși și termoscanere

Poliția de Frontieră a primit o donație de măști, mănuși și termoscanere

Un suport consistent pe linia de protecție individuală și de combatere a răspândirii Covid-19 a beneficiat Poliția de Frontieră din partea partenerului de dezvoltare – Organizația Internațională pentru Migrație, transmite OFICIAL.

Astfel, în cadrul proiectului privind „Îmbunătățirea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19” au fost donate 130 000 de măști de protecție, 100 000 de mănuși nitril și 16 termoscanere. Suma donației curente este de 15 000 Euro.

„Mulțumim reprezentanței OIM că ne este alături încă de la începutul pandemiei și ne susține continuu în implementarea acelor măsuri speciale de control la trecerea frontierei de stat. Donația de astăzi, dar și toate acele echipamente de protecție primite anterior, sunt mai mult ca necesare pentru polițiștii de frontieră din prima linie. Ei sunt cei care pot fi supuși riscului de infectare și în acest sens trebuie să le asigurăm protecție, echipându-I cu măști, mănuși și dezinfectanți. Și tot ei sunt cei care pot preveni răspândirea virusului, având o seriozitate față de pericolul ce-l prezintă Covid-19, cu sporirea atenției față de fiecare călător. Doar împreună și cu susținere reciprocă vom reuși în lupta cu pandemia!” a menționat în mesajul de recunoștință șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza.

Referințe: OIM în coordonare cu Oficiul Rezident Coordonator al ONU și UNODC au lansat un proiect de patru luni, cu obiectivul general de a contribui la eforturile Republicii Moldova în punerea în aplicare a planului urgent de pregătire și răspuns COVID-19 pentru a opri transmiterea ulterioară a infecției COVID. -19 și a atenua impactul focarului acesteia în țară.

Pentru Poliția de Frontieră, proiectul are drept scop îmbunătățirea capacităților instituționale, asigurarea managementului controlului prevenirii infecțiilor prin optimizarea accesului la echipamentele individuale de protecție (EPP), consumabilele non-medicale, echipamentele de detectare a febrei, precum și la dispozitivele medicale relevante pentru salvarea vieții împotriva infecției COVID-19.

De menționat că donațiile din cadrul acestui proiect sunt finanțate de Oficiul Ambasadei Țărilor de jos la Chișinău, în total vor fi procurate echipamente medicale și consumabile non-medicale, în sumă totală 75 000 Euro.

Cristina Pendea

Share