Petru Corduneanu a efectuat prima vizită de lucru la Direcția regională Vest a Poliției de Frontieră

Petru Corduneanu a efectuat prima vizită de lucru la Direcția regională Vest a Poliției de Frontieră

Șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, a realizat astăzi prima sa vizită de lucru la Direcția regională Vest. În cadrul ședinței, șeful interimar al instituției de frontieră l-a prezentat efectivului pe noul șef al Direcției, Vasile Banaru, după care a făcut cunoștință cu factorii de decizie a subdiviziunii și cu activitatea acesteia.

Prezentarea generală a activității, o concluzie a rezultatelor înregistrate pentru 2020, cât și lacunele, deficiențele întâlnite în atribuțiile de bază au fost aduse la cunoștința șefului interimar al Poliției de Frontieră. Informațiile privind supravegherea frontierei de stat, acțiunile operative întreprinse, cât și condițiile de muncă ale angajaților au fost prioritare în discuțiile lansate în cadrul întâlnirii.

De asemenea, efectivul a făcut cunoștință și cu noul șef al Direcției regionale Vest, Banaru Vasile, numit în funcție prin ordinului ministrului Afacerilor Interne începând de ieri, 19 ianuarie curent.

Printre subiectele abordate, șeful interimar al Poliției de Frontieră a insistat pe îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la cel mai înalt nivel. Pe menținerea unui climat de muncă ce ar favoriza performanțele profesionale, comunicare eficientă și colaborarea pe domeniile de bază pentru a preveni pe cât posibil incidentele neprevăzute care ar compromite capacitățile polițiștilor de frontieră. Mai mult, a dat asigurări de disponibilitatea implicării în calitate de șef al instituției pentru siguranța angajaților, încrederea călătorilor și contracararea infracționalității transfrontaliere.

Vizita s-a încheiat cu examinarea Sectoarelor Poliției de Frontieră Valea Mare, Ungheni și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

Cristina Pendea

Share