Peste o sută de doctoranzi încep studiile

Peste o sută de doctoranzi încep studiile

La 3 noiembrie 2014, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale „A. Lupan” a AŞM a avut loc şedinţa festivă, consacrată evenimentului de inaugurare a anului de studii la doctorat.

Doctoranzii înmatriculaţi în anul I, în instituţiile Academiei de Ştiinţe a Moldovei s-au bucurat de prezenţa, la evenimentul inaugural, a m.c. Ion Guceac, vicepreşedinte al AŞM, acad. Valeriu Canţer, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, acad. Maria Duca, rectorul Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei, la şedinţa festivă fiind invitate personalităţi marcante ale Academiei de Ştiinţe, directori, secretari ştiinţifici, conducători de doctorat ai institutelor ştiinţifice din cadrul AŞM.

Şedinţa festivă a fost deschisă de rectorul Universităţii AŞM, acad. Maria Duca, care a adresat un mesaj de salut tuturor celor prezenţi la inaugurarea unui nou an de studii la doctorat – 2014. Rectorul le-a spus „Bun venit” celor 100 de doctoranzi ai anului I, care au susţinut cu succes examenele de admitere şi au fost înmatriculaţi la studii în anul curent şi care, alături de alţi 240 de colegi, deja cu experienţă, urmează să se integreze în marea comunitate a cercetătorilor din institutele Academiei de Ştiinţe.

Cu ocazia începutului anului de studii la doctorat şi încadrarea în procesul de cercetare, acad. Valeriu Canţer, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare, a exprimat deosebita plăcere de a saluta veriga importantă a sectorului de cercetare din cadrul AŞM, implicit, a Universităţii. Un cuvânt de salut şi cele mai cordiale felicitări în realizarea acestui prim pas, cel de admitere la doctorat pe calea cercetării a avut dr.hab., prof. Svetlana Cojocaru, director al Institutului de Matematică şi Informatică.

Studioşii au fost salutaţi, cu prilejul lansării noului an de studii la doctorat, de dr.hab., prof. Valeriu Cuşnir, directorul Institutului de Cercetări Juridice şi Politice, care a afirmat că atare proces constituie ceea ce marchează activitatea cotidiană într-un mediu ştiinţific, dar şi aducerea în actualitate a unor secvenţe din anii de doctorat care s-au cristalizat în amintirea doctoranzilor de altă dată. Succese şi rezultate frumoase le-a dorit temerarilor şi dr.hab. Alexandru Stratan, directorul Institutului Naţional de Cercetări Economice, acad. Mitrofan Ciobanu, dr.hab. prof. Aurelian Dănilă, academician-coordonator al Secţiei ştiinţe umanistice şi arte. Felicitări pentru doctoranzii anului I au venit şi din partea doctoranzilor-absolvenţi, dar şi celor recent înmatriculaţi.

În anul curent au fost înmatriculaţi 100 de doctoranzi la 64 de specialităţi ştiinţifice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share