Percheziții la Direcția Sud a INI. Ce au găsit oamenii legii

Percheziții la Direcția Sud a INI. Ce au găsit oamenii legii

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 august 2022, procurorii anticorupție, oficiul Sud în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, au descins cu 9 percheziții la șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, informează OFICIAL.

Perchezițiile s-au desfășurat în biroul de serviciu, domiciliu, încăperi nelocative, automobil deținute de șeful Direcției investigații „Sud” al INI, precum și la sediul unei entități economice rezidente, afiliate acestuia.

Mai exact, urmare a investigațiilor efectuate s-a constatat, că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 000 lei, mijloacele dobândite și declarate legal.

Bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt:
– o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a mun. Chișinău;
– 2 apartamente și 2 parcări subterane situate în mun. Chișinău;
– peste 50 de loturi agricole;
– 2 mijloace de transport.

La fel, în procesul urmăririi penale sunt investigate o serie de persoane juridice rezidente care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

Subsecvent, informăm că, în cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate contracte de vânzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală.

Așadar, în rezultatul acțiunilor de percheziție efectuate, funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 ore. În continuare, procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

În continuare, sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

Share