Pentru o săptămână, în scuarul Catedralei va fi amenajat un covor de flori. Iată cât costă ideea Primarului interimar

Pentru o săptămână, în scuarul Catedralei va fi amenajat un covor de flori. Iată cât costă ideea Primarului interimar

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a inaugurat astăzi un covor de flori, amplasat în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

Rondul de flori gigant are o suprafață de 15×30 metri (450m pătrați), fiind amenajat de către muncitorii de la Asociația de gospodărire a spațiilor verzi. Florile sunt în număr de 200 de mii de fire.

Silvia Radu a spus că ideea covorului de flori în stil tradițional îi aparține, fiind inspirată de evenimente similare din Europa.

Prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală – Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor de Paști, astfel creându-se un loc atractiv pentru chișinăuieni și pentru turiști. „Asemenea activități vor uni locuitorii capitalei în spațiile frumoase”, a mai menționat primarul.

Covorul de flori din fața Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” va putea fi admirat până marțea viitoare, 17 aprilie 2018, după care plantele vor fi replantate în parcurile și scuarurile din oraș. Costul lucrării este de 1,8 milioane de lei, florile fiind achiziționate în bază de licitație.

Mihaela Rotari

Share