Pavel Filip: Noi am făcut primul pas în rezolvarea problemei pregătirii tinerilor specialiști

“Noi am făcut primul pas în rezolvarea problemei pregătirii tinerilor specialiști în domeniul tehnologiei informației”. Declarația aparține Președintelui Organizației municipale PDM Chișinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care a discutat cu elevii și profesorii de la Liceul ”Nicolae Iorga” din capitală despre politicile Partidului Democrat  orientate spre creșterea calității educației.

Potrivit liderului democrat, statul trebuie să creeze toate condițiile pentru ca tinerii să iasă bine pregătiți de pe băncile universităților și să-și poată găsi cu ușurință un loc de muncă.

”Educația de bază vine din școală, de aceea este foarte important să acordăm sprijin profesorilor și să creăm condiții adecvate de studii elevilor. Prin Strategia Moldova Digitală 2020 și Strategia de Creștere a Competitivității Industriei IT, Ministerul Educației are obligația de a revedea programa școlară și cea universitară astfel încât, la absolvirea facultății, tinerii să fie bine pregătiți pentru a activa în domeniu”, a declarat Pavel Filip.

Un capitol aparte din platforma electorală a Partidului  Democrat este destinat învățământului. PDM se pronunță pentru concentrarea programei şcolare pe disciplinele de bază, utile pentru traseul elevilor în învăţământul superior sau pentru intrarea directă pe piaţa muncii. Democrații  se angajează să promoveze legile adecvate pentru ca tinerii să poată beneficia de burse private de studii.

Maria Roșca

Share