Patru contracte de inițiere a lucrărilor de reparație a drumurilor publice din cadrul Programului „Drumuri Bune” – semnate

Patru contracte de inițiere a lucrărilor de reparație a drumurilor publice din cadrul Programului „Drumuri Bune” – semnate

Patru contracte de inițiere a lucrărilor de reparație a drumurilor publice din cadrul Programului „Drumuri Bune” au fost semnate astăzi, transmite OFICIAL.

Contractele au fost semnate de directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop și antreprenorii care au câștigat procedurile de achiziție.

„Au fost elaborate 35 caiete de sarcini pentru inițierea a 17 proceduri de achiziție. Până la 1 iulie curent s-au desfășurat 16 licitații și au fost adjudecați 9 câștigători. 2 proceduri au fost anulate, în evaluare mai sunt 5 proceduri. Astfel, azi semnăm 4 contracte: SA „Drumuri Bălți” va desfășura lucrările în Fălești și Sângerei, suma totală fiind de 68 mln. lei. SA „Drumuri Briceni” va desfășura lucrările în Plotnița și Briceni. SA „Genesis International” va desfășura lucrările în Șoldănești și Rezina, suma totală fiind de 49 mln. 864 mii lei și SA „Drumuri Ialoveni” va desfășura lucrările în Ialoveni și Nisporeni, suma totală fiind de 52 mln. 801 mii lei”, a spus Veaceslav Potop.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean a menționat că, până în noiembrie, locuitorii a 1200 de localități din țară vor beneficia de peste 900 km de drumuri bune reparate. „Întreprinderile cu care semnăm astăzi, vor asigura reparația drumurilor în valoare de 22 mln. lei, alocați din bugetul de stat, prevăzuți pentru realizarea programului. Sectoarele de drum au fost selectate conform propunerilor autorităților publice locale de nivelul I”, a spus ministrul Răilean.

În total, pentru implementarea programului e prevăzută suma de 1 miliard 375 mln. lei. Pentru lucrări se estimează implicarea a 500 unități de tehnică și antrenați 5 mii muncitori.

Cristina Parfeni

Share