Parlamentul a fost vizitat de participanții programului DOR

Parlamentul a fost vizitat de participanții programului DOR

Parlamentul a găzduit, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, cei 100 de copii, participanți la Programul guvernamental ”Diasporă. Origini. Reveniri” (DOR), informează Oficial. 

Însoțiți de voluntari, copiii au avut parte de un tur ghidat al clădirii Legislativului, s-au informat cu activitatea deputaților, istoria parlamentarismului, precum și au vizitat Sala Europa, Muzeul Instituției, sala de conferințe de presă și sala de ședințe plenare.

În plenul Parlamentului, oaspeții au vizionat filmulețe despre procesul legislativ, au adresat întrebări și discutat cu funcționarii instituției.

Pe parcursul lunii august, Parlamentul a fost vizitat de circa 100 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Totodată, în premieră, Legislativul a participat, în acest an, la Congresul Diasporei, ediția a VIII-a.

Programul DOR este organizat în fiecare an, în luna august și întrunește 80 de membri ai diasporei din diferite țări și 20 tineri din Republica Moldova. Scopul taberei este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă cu țara de baștină.

De la începutul acestui an, peste 4 500 de persoane au efectuat vizite de informare la Parlamentul Republicii Moldova. 10% din totalul vizitatorilor au fost cetățeni străini. Printre cei mai activi vizitatori ai Parlamentului Republicii Moldova au fost cei din România, Marea Britanie, Spania, Italia, Germania și Portugalia. Parlamentul a fost vizitat și de cetățeni din Chile, Argentina, Mexic și Columbia.

Mihaela Rotari 

Share