Ora de vară 2018. Se renunță sau nu la scurtarea zilei cu 60 de minute?

Ora de vară 2018. Se renunță sau nu la scurtarea zilei cu 60 de minute?

Se trece sau nu la ora de vară în acest an? Aceasta a întrebarea pe care și-o pun toți românii după ce din Parlamentul European a venit vestea că se va renunța la scurtarea zilei cu o oră.

Ei bine, răspunsul este: DA! Se va trece la ora de vară așa cum s-a întâmplat în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna martie.

Au circulat o serie de zvonuri despre acest subiect, însă adevărul este unul cât se poate de clar. Din cauza unor erori de traducere, s-a ajuns la concluzia că această renunțare la ora de vară este o impunere de la Bruxelles.

Adevărul este că Parlamentul European a votat doar deschiderea dezbaterii pe această temă, deci încă nu s-a hotărât care sunt țările care renunță la ora de vară, plus că deciziile luate la nivel european trebuie ratificate de țările membre ale Uniunii Europene.

Totodată e adevărat că inițiativa a fost susținută și de deputați români, însă până la această oră nu există o decizie în acest sens, deci se trece la ora de vară.

În noaptea de 24 spre 25 martie, sâmbătă spre duminică, ora 3 va deveni ora 4, iar ziua va fi astfel mai lungă (n.r.: ne vom bucura mai mult de lumina Soarelui).

sursa: teotrandafir.com

Share