Operațiunea „Autobuz” pe teritoriul mun. Chișinău!

Operațiunea „Autobuz” pe teritoriul mun. Chișinău!

În perioada 1 septembrie – 11 septembrie, pe teritoriul mun. Chișinău a fost desfășurată operațiunea „Autobuz”. Astfel, polițiștii au desfășurat 6 controale ale mijloacelor de transport înainte de ieșirea la rută și întoarcerea la stațiile terminus, dar și trei razii la Gările auto din mun. Chișinău, unde au fost supuse inspectării tehnice și legalității actelor ce atestă dreptul la activitate în regim de călători fiind verificate 106 autobuze.

În rezultatul verificărilor de către forțele de ordine, au fost constatate 52 de contravenții de la normele tehnice cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, mplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, exploatarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiind întocmite 38 de procese contravenționale cu aplicarea amenzilor de la 450 la 600 lei.

Totodată, persoanelor responsabile de starea tehnică a mijloacelor de transport polițiștii le-au înmânat prescripții, iar la 4 persoane responsabile de starea tehnică (mecanicii) și pentru admiterea ieșirii la rută cu devieri de la normele tehnice au fost sancționați cu amendă în mărime de la 3 000 lei la 4 500 lei. Pentru necorespunderea normelor tehnice la 19 mijloace de transport a fost interzisă exploatarea prin ridicarea plăcilor de înmatriculare, până la înlăturarea neajunsurilor depistate de către forțele de ordine.

Totodată, în cadrul operațiunii au fost verificate 11 autobuze școlare, careva abateri de la normele tehnice de către polițiști nu au fost depistate.

Doina Secrieru

Share