O platformă juridică destinată tuturor cetățenilor Republicii Moldova – lansată de ODIP

O platformă juridică destinată tuturor cetățenilor Republicii Moldova – lansată de ODIP

Un nou proiect a fost lansat de Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP). Este vorba de o platformă juridică destinată tuturor cetățenilor Republicii Moldova – UNR (Unitatea Neamului Românesc).

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul are scopul de a apăra drepturile tuturor cetățenilor, care se confruntă cu probleme de natură etnică sau de afirmare identitară. Astfel, în cazul în care cetățeanul este agresat sau este victima unui abuz din cauza faptului că simte românește, acesta va fi apărat gratuit în instanță de avocați competenți prin intermediul proiectului UNR. „Proiectul UNR are drept scop primordial apărarea libertăților fundamentale ale românilor, cetățenilor Republicii Moldova. Vom identifica mecanismele si instrumentele juridice pentru a putea aduce Unirea acasă și respectiv să putem apăra acei cetățeni care sunt supuși anumitor abuzuri”, a declarat Andrei Iosip, avocat, coordonatorul principal al proiectului UNR.

Membrii asociației au declarat totodată în cadrul unei conferințe de presă, că prin intermediul site-ului www.unr.md, care va fi lansat luna aceasta, cetățenii vor putea depune online petiții, sugestii referitoare la unire, precum și vor raporta problemele cu care se confruntă în localitate.

„UNR are menirea să acorde gratuit sprijinul și asistența juridică necesară cetățenilor persecutați si amenințați pe motiv că sunt unioniști, vorbesc limba română și poartă tricolor în piept. Vom combate dezinformarea prin intermediul Caravanei Unirii care va transmite mesajul unionist din casă în casă, de la om la om, în mod calitativ”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Totodată, Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” a dat astăzi startul celei mai mari campanii de informare din Republica Moldova. Astfel, pe parcursul lunii iunie, vor fi amplasate 10 corturi atât în Chișinău, cât și în alte localități din Republica Moldova, precum Orhei, Ialoveni, Leova etc., unde voluntarii organizației vor strânge semnături pentru Unire și vor informa cetățenii care sunt beneficiile apropierii de frații de peste Prut. Totodată, în luna iulie, tinerii vor merge în toate localitățile din Republica Moldova, vor discuta cu cetățenii și vor informa corect populația din mediul rural.

Tinerii au mai lansat un apel către cetățeni să se implice activ atât în cadrul campaniei de informare, cât și în cadrul proiectului UNR, pentru că doar astfel, vor forma o comunitate de oameni responsabili și care își doresc un viitor mai bun.

Doina Secrieru

 

 

 

Share