O parcare auto din Capitală va fi demolată

O parcare auto din Capitală va fi demolată

Serviciile municipale de profil vor iniția evacuarea construcțiilor improvizate ale unei parcări auto de pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân, din Capitală.

Decizia autorităților administrației publice locale vine ca urmare a mai multor tentative de edificare a unor blocuri locative pe adresa respectivă, de către agentul economic, care a beneficiat de arenda terenului.

Spațiul public cu suprafața de 0,5 ha a fost dat în locațiune vreme de 20 ani. Recent  Consiliul municipal Chișinău a refuzat prelungirea relațiilor contractuale pentru această adresă.

Prezent la fața locului, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu i-a asigurat pe locatarii din preajmă că în această zonă nu vor fi construite blocuri, întrucât au fost întreprinse toate măsurile legale, iar terenul a revenit în proprietate municipală. „Vom amenaja aici o zonă verde pentru ca cetățenii să beneficieze de un spațiu de recreere modern”, a declarat edilul capitalei.

E de menționat că la solicitările locuitorilor din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4, autoritățile locale vor amenaja un scuar, cu instalarea unui teren de joacă pentru copii, a aleilor pietonale, iluminatului public și mobilierului urban, precum și amenajarea locurilor de parcare auto.

Doina Secrieru

Share