O nouă intervenție aero-medicală SMURD. O femeie ce a suferit arsuri, transportată la Chișinău

O nouă intervenție aero-medicală SMURD. O femeie ce a suferit arsuri, transportată la Chișinău

Astăzi a avut loc o intervenţie aero-medicală SMURD Iaşi pentru o femeie de 63 de ani care a suportat combustii de gradul I şi II pe suprafaţa corpului. Pacienta a fost preluată din spitalul raionului Sângerei şi transportată pe calea aerului la Chişinău.

Persoana a fost monitorizată de echipajul de medici şi paramedici SMURD Iaşi, fără de a suporta complicaţii pe parcursul zborului.

La Chișinău, femeia a fost preluată de medici cu ambulanţa de pe stadionul Dinamo şi a fost internată de urgenţă la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru îngrijiri ulterioare.

Potrivit IGSU, femeia a suferit arsuri după ce a avut loc o deflagraţie la 10 aprilie în gospodăria acesteia. Explozia s-a produs într-o construcţie auxiliară din cauza scurgerii de la o butelie de gaz de tip propan butan.

Conform datelor Inspectoratului, de la începutul anului au avut loc 5 misiuni aero-medicale în Republica Moldova, iar de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD, au fost realizate 65 de zboruri pentru oamenii din ţara noastră.

Mihaela Rotari 

Share