O nouă dotare a Poliției Naționale cu unități de transport și echipamente de protecție

O nouă dotare a Poliției Naționale cu unități de transport și echipamente de protecție

Poliția Națională a Republicii Moldova a primit în dotare încă 30 de unități de transport destinate pentru consolidarea capacităților de intervenție ale subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției, precum și alte echipamente pentru protejarea personală a polițiștilor care activează în prima linie la prevenirea și combaterea răspândirii infecției Covid-19.

Evenimentul a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției, cu participarea ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, conducerii IGP și a angajaților din subdiviziunile Poliției.

Achiziția este realizată în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19), susținut financiar de Uniunea Europeană, urmare implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției.

„Dotarea cu echipamente și mijloace de transport moderne, reprezintă un sprijin substanțial în consolidarea eforturilor instituționale, în asigurarea ordinii de drept. În acest sens, vreau să menționez că, datorită suportului partenerilor de dezvoltare este asigurată susținerea continuă a procesului de reformă prin implementarea standardelor UE în activitatea Poliției, iar asta presupune că polițiștii vor putea oferi servicii mai calitative în vederea sporirii securității și siguranței beneficiarilor finali, adică cetățenilor Republicii Moldova. Cu această ocazie, îmi exprim convingerea că relațiile de parteneriat existente vor continua și pe viitor prin acțiuni și inițiative comune în sprijinul domeniului polițienesc”, a consemnat Pavel Voicu.

În semn de apreciere, ministrul afacerilor interne a transmis un mesaj de recunoștință Uniunii Europene pentru suportul acordat de-a lungul anilor și a menționat despre importanța acestor dotări, care vin să asigure o intervenție mai promptă a forțelor polițienești în situații de criză, prin reducerea timpului de reacție, prevenirea și combaterea criminalității.

Este de menționat că, în urma implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, de la începutul anului 2020, subdiviziunile IGP au fost dotate cu 122 de unități de transport cu echipamente de comunicare, dispozitive GPS și Drager, precum și alte echipamente moderne. Reînnoirea parcului auto vine în sprijinul îmbunătățirii serviciilor oferite de Poliția Națională și sporirea nivelului de siguranță în rândul populației.

Doina Secrieru

Share