O nouă campanie AIPA! Producătorii agricoli care au suferit prejudiciu în urma secetei, pot solicita compensații

O nouă campanie AIPA! Producătorii agricoli care au suferit prejudiciu în urma secetei, pot solicita compensații

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează cu privire la lansarea Campaniei de recepționare a cererilor de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020.

În perioada 10 august – 18 septembrie 2020, subdiviziunile teritoriale ale AIPA vor recepționa cererile de acordare a compensațiilor depuse de producătorii agricoli care au suferit prejudiciu (conform actelor de constatare) ca urmare a secetei ce a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor cerealiere din prima grupă: grâu de toamnă; orz de toamnă; rapiță de toamnă și a grindinei ce a afectat 60% și mai mult din recolta culturilor horticole (pomicole, nucifere, arbuști fructiferi și căpșun; vița-de-vie (soiuri tehnice și pentru masă); culturi legumicole, cultivate în câmp deschis și mazăre).

Datele din actele de constatare prezentate de către solicitant trebuie să corespundă cu datele din Raportul totalizator.

Compensația se acordă solicitanților sub formă de cuantum, în funcție de cultură, suprafața afectată și gradul de afectare.

Termenul – limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

Modelul de cerere și actele necesare la rubrica ”Compensații 2020” pe pagina web a AIPA sau accesați direct linkul http://aipa.gov.md/ro/suport-financiar

Cristina Parfeni

Share