O femeie a decedat după ce gripa s-a agravat

O femeie a decedat după ce gripa s-a agravat

O femeie din Chişinău a murit marți-seară la spital, din cauza complicaţiilor provocate de virusul gripal A H1N1. Este primul caz de deces din anul curent din cauza gripei.

Ion Arteni, vicedirector medical al Spitalului Clinic Municipal nr.1, a precizat pentru agenţie că pacienta de 45 de ani a fost internată la 6 februarie, în secţia reanimare, cu pneumonie bilaterală. ”Chiar dacă a urmat tratament conform protocoalelor clinice, după patru zile starea femeii s-a agravat. Testele de laborator ale Centrului Naţional de Sănătate Publică au confirmat prezenţa virusului gripal A H1N1”, a menţionat Arteni.

Potrivit sursei citate, un bărbat de 36 de ani din Chişinău se află în prezent în secţia reanimare a aceluiaşi spital. Bolnavul a fost internat în stare gravă la 4 februarie, cu pneumonie. Testele de laborator au arătat de asemenea prezenţa virusului gripal A H1N1.

“Bărbatul cu gripă A H1N1 urmează tratament în volum adecvat. Starea pacientului este gravă, dar stabilă. Sperăm ca pronosticul să fie unul favorabil, dar sînt anumite rezerve”, a subliniat Ion Arteni.

Conform statisticilor, în anul 2014 în Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un deces din cauza gripei A H1N1. În anul 2013, zece oameni au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă.

Doina Secrieru

Share