O expoziție „În memoriam” artistului plastic Gheorghe Munteanu – inaugurată la Chișinău

O expoziție „În memoriam” artistului plastic Gheorghe Munteanu – inaugurată la Chișinău

O expoziție „În memoriam” artistului plastic Gheorghe Munteanu a avut loc în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși” de la Chișinău. imformează OFICIAL.

Secretarul de stat, Andrei Chistol, a felicitat familia artistului. „Despre Gheorghe Munteanu vorbim nu doar ca artist plastic dar și ca dascăl, care pe parcursul vieții sale a îndrumat în arta plastică și critica de arte nenumărați discipoli, care astăzi prin ei transmit mai departe întreaga activitatea sa, în multiple metropole ale civilizației contemporane”, a afirmat oficialul.

Gheorghe Munteanu s-a născut în anul 1934, în comuna Olișcani, Răspopeni, județul Orhei. A studiat la Școala Republicană de Arte Plastice „I. Repin”, Chișinău și Institutul de Stat de Arte din Kiev. Plasticianul a desfășurat o prodigioasă activitate didactică pe parcursul a cinci decenii în cadrul mai multor instituții de învățământ. A fost decorat cu distincția de stat Artist al Poporului al Republicii Moldova și Cavaler al Ordinului de Onoare al Republicii Moldova.

Menționăm că expoziția va putea fi vizitată în perioada 12-29 decembrie.

img_5553_0

img_5593_0

img_5597

Doina Secrieru

Share