O delegație a Poliției de Frontieră – în vizită de informare la Kiev

O delegație a Poliției de Frontieră – în vizită de informare la Kiev

Delegația Poliției de Frontieră a participat ieri, la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a XVI-a Expoziție internațională de specialitate ARME ȘI SECURITATE – 2019. Evenimentul s-a desfășurat la Kiev, Ucraina.

O diversitate de tehnică și echipamente speciale, expuse de către producători din Ucraina, Turcia, Polonia, SUA, Italia, Kazahstan și alte state, au atras atenția vizitatorilor la această expoziție. Polițiștii de frontieră din R. Moldova au analizat, în deosebi, dispozitivele de vedere nocturnă, cu termoviziune, mijloacele de protecție și control la frontieră, aparatele de zbor fără pilot și bărcile de patrulare.

În cadrul evenimentului, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a avut o întâlnire importantă cu șeful Serviciului Graniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Deineko.

În discuții, interlocutorii reciproc au asigurat de deschiderea totală pentru oferirea transparentă și operativă a informațiilor, suport în crearea unui climat de siguranță la frontiera comună, dar și consolidarea securității regionale. Domnul Vasiloi și-a exprimat convingerea de fortificare a cooperării moldo-ucrainene pe mai multe domenii de activitate. La fel, a apreciat propunerea de a extinde formatul întrevederilor, de la bilateral la trilateral: „Astfel, în viitorul apropiat va fi organizată o convocare comună a conducătorilor autorităților grănicerești din Moldova, România și Ucraina”.

82fa3f88c093c74bad99cecabfd8ee18

Cristina Pendea

Share