O asistentă medicală din RM, care a murit de COVID-19, ar putea primi cetățenie română. Detalii

O asistentă medicală din RM, care a murit de COVID-19, ar putea primi cetățenie română. Detalii

Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Guvernul României, declară că o asistentă medicală din Republica Moldova, care creștea de una singură trei copii, și și-a pierdut viața din cauza infecției Coronavirus, ar putea primi cetățenie română post-mortem, informează OFICIAL. 

„La 6 mai se stingea pe un pat de spital din cauza infecției Covid-19 o asistentă medicală din Republica Moldova, mamă care își creștea de una singură cei trei copii. Soțul o părăsise pentru a-și crea o altă familie. În 2017 a depus dosarele de redobândire a cetățeniei române pentru ea și cei trei copii ai săi, doi minori. Pandemia i-a răpit viața acestei femei, separând-o pentru totdeauna de ființele dragi. De acum încolo copiii vor merge de unii singuri prin lume, înfruntând greutățile, cu dorul în suflet de cea care le-a dat viață”, spune Ana Guțu.

În același timp, a adăugat: „Am sesizat azi Autoritatea Națională pentru Cetățenie, solicitând în mod excepțional să i se acorde post-mortem cetățenia română asistentei medicale din Republica Moldova și, desigur, să le fie acrodată cetățenia română celor trei copii rămași orfani”.

Doina Secrieru

Share