Numărul unităților de transport care circulă pe străzile capitalei a fost redus

Primăria municipiului Chişinău informează că din iunie, curent, au fost operate modificări în programul de activitate al transportului public de mare capacitate (troleibuze și autobuze) din municipiu, în legătură cu diminuarea numărului de călători pe perioada estivală.

Astfel, orarele de circulație ale rutelor municipale de transport vor fi ajustate în funcție de micșorarea numărului de unități, care se va desfășura în două etape.

I etapă: 01 – 16 iunie 2019, zilnic la linie vor fi emise 288 de troleibuze și 103 autobuze, numărul unităților de transport care circulă pe străzile capitalei va fi redus cu 8%.

II etapă: 17 iunie – 31 august 2019, pe rutele municipale vor circula 266 de troleibuze și 101 autobuze.

Potrivit autorităților, numărul de troleibuze emise zilnic la linie este cu 23 de unități mai mare, în comparație cu perioada similară a anului trecut, în contextul extinderii rețelei de acoperire și a deschiderii de rute noi.

În același timp, în perioada estivală,  numărul de autobuze de pe ruta nr. 31, „str. Tighina – or. Vadul lui Vodă”, în zilele de sâmbătă și duminică va fi suplimentat cu o unitate.

Noul program de activitate al rutelor de troleibuz și autobuz va fi afișat în stațiile de așteptare, precum și în unitățile de transport public, începând cu data de 16 iunie, adaugă Primăria Chișinău.

Doina Secrieru

Share