Nu te-ai așteptat la așa ceva! În Moldova a fost creat un altfel de CNA

Nu te-ai așteptat la așa ceva! În Moldova a fost creat un altfel de CNA

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în cooperare cu Asociaţia Studenţilor Facultăţilor de Drept din Republica Moldova(ELSA) a lansat un proiect naţional inedit menit să descurajeze practicile corupţionale în mediul universitar.

Este vorba despre CNA-ul Studenţesc, o iniţiativă a studenţilor din cadrul facultăţilor de drept din ţară, care are drept obiectiv educarea şi sensibilizarea tinerei generaţii în spiritul intoleranţei faţă de protecţionism şi corupţie.

Cei 15 membri ai CNA-ului studenţesc, deja identificaţi în baza de concurs, au elaborat un plan de acţiuni conform căruia aceştia urmează să desfăşoare instruiri sub formă de seminare, training-uri, workshop-uri, prin care să informeze studenţii şi profesorii despre standardele de integritate care ar trebui să existe în mediul universitar.

Avînd sprijinul CNA în formarea de formatori(FdF), activiştii intenţionează să încurajeze şi alte instituţii de învăţămînt să promoveze aceleaşi bune practici de integritate şi toleranţă „0” faţă de corupţie şi protecţionism în mediile academice de unde vin.

Prezentă la lansare, Cristina Țărnă, director adjunct al CNA a reiterat că: “Centrul mereu a salutat iniţiativele tinerilor în perevenirea corupţiei, iar entusiasmul vostru de a schimba lucrurile spre bine trebuie alimentat şi conservat. Sînt convinsă că activităţile în cadrul CNA studenţesc vă vor servi drept o bună experinţă ca practicieni şi ulterior aţi putea fi chiar angajaţi de CNA”.

Evenimentul a culminat cu semnarea unui acord de colaborare între CNA şi Asociaţia Studenţilor Facultăţilor de Drept din Republica Moldova.

Mihaela Rotari

Share