Noul ministru al Sănătății privind explozia din sectorul Râșcani

Noul ministru al Sănătății privind explozia din sectorul Râșcani

Noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, a anunțat despre unele măsuri cu privire la explozia de ieri seara din sectorul Râșcani al capitalei.

„Am dispus astăzi că Spitalul Feroviar să fie pregătit să primească cetățenii care au fost evacuați ca urmare a exploziei din blocul de pe bulevardul Moscova. Toate măsurile au fost luate. Persoanele care vor dori să meargă aici vor avea inclusiv supraveghere medicală și vor putea sta atât timp cât este nevoie”, a precizat ea.

În același timp, Radu a comunicat și alte detalii în acest sens. „De asemenea, la fața locului unde s-a întâmplat tragedia, în celula de criză, Ministerul a pus la dispoziție un medic care va fi acolo pe toată durata necesară. Vreau să exprim sincere condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor celor și-au pierdut viața în această tragedie”, a conchis ea.

Totodată, premierul Pavel Filip, a anunțat că, locatarii vor primi asistență din partea autorităților, inclusiv și perfectarea gratuită a actelor de identitate.

Amintim că, ieri seara, în sectorul Râșcani al capitalei a avut loc o explozie într-un bloc de locuit. Potrivit datelor prezentate de IGSU, 3 persoane și-au pierdut viața, inclusiv un copil.

Mihaela Conovali

Share