Noi detalii privind blocul dărâmat de la Otaci: „Se pregătește terenul pentru demolare”

Noi detalii privind blocul dărâmat de la Otaci: „Se pregătește terenul pentru demolare”

Astăzi, la ora 7.20, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153. La şedinţă au participat reprezentanţii mai multor servicii, dar şi responsabili din cadrul autorităţilor publice.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală.

Totodată, la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind terenul pentru demolare. Potrivit informaţiei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că, în seara zilei de ieri, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând tragedia. În urma surpării blocului de locuit, nu au fost raportate victime. Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului „Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

Mihaela Rotari

Share