Nereguli la frontieră: trei încălcări privind regimul punctelor de trecere, șase documente falsificate, 23 de persoane documentate pentru încălcarea măsurilor anti-Covid

Nereguli la frontieră: trei încălcări privind regimul punctelor de trecere, șase documente falsificate, 23 de persoane documentate pentru încălcarea măsurilor anti-Covid

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit  21 514 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 10 806 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 12 928 treceri la frontiera moldo-română, 4 970 treceri la frontiera cu Ucraina și 3 616 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 5 750 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 616 traversări persoane;
PTF Sculeni – 3 032 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 577 traversări persoane;
PTF Otaci – 1 147 traversări persoane;
PTF Costești – 1 143 traversări persoane;

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 680 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 7 568 treceri, dintre care 5 193 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 375 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– trei încălcări privind regimul punctelor de trecere a frontierei;
– șase documente de călătorie falsificate;
– doi cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– zece încălcări a regulilor de folosire a vinietei și de exploatare a vehiculelor;
– două persoane, identificate cu consemn național;
– 23 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 211 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 

Share