Moldovenii cu pașapoarte rusești vor călători fără viză în insulele Oceanului Indian

Moldovenii cu pașapoarte rusești vor călători fără viză în insulele Oceanului Indian

Guvernul Rusiei pregăteşte simultan pentru semnare două documente, care le vor ușura viaţa călătorilor și amatorilor destinaţiilor de vacanţă exotice.

Unul dintre acestea ‒ Acordul privind abolirea reciprocă a vizelor cu Republica Mauritius, a primit deja aprobarea Cabinetului de Miniştri. Prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev i-a cerut Ministerului Afacerilor Externe să poarte discuții cu responsabilii cin partea Republicii Mauritius și să semneze acordul care va permite șederea pe teritoriul Republicii Mauritius de pînă la 60 de zile fără viză. Vă reamintim că Mauritius – este un stat insular din sud-vestul Oceanului Indian, unde deţinătorii pașapoartelor rusești vor putea intra, prezentînd pașaportul străin. Vor face excepție călătoriile de studii sau de angajare în cîmpul muncii, pentru acestea vor trebui să perfecteze în mod corespunzător viza.

Un document similar este pregătit pentru semnare cu Republica Seychelles. Și în prezent deţinătorii pașapoartelor rusești pot vizita insulele, situate în partea de vest a Oceanului Indian, fără vize, în cazul în care termenul de călătorie propus nu depășește 30 de zile. Însă, la controlul de frontieră trebuie să prezinte un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei, voucherul turistic, invitația sau hotelul rezervat, precum și biletul retur. Autoritățile pot solicita, de asemenea, o confirmare a deţinerii mijloacelor băneşti suficiente pentru întreaga durată de ședere.

Sursa: viza.md

Share