Ministrul Mediului – în vizită la Agenția „Apele Moldovei”

Ministrul Mediului – în vizită la Agenția „Apele Moldovei”

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a efectuat o vizită la Agenția „Apele Moldovei”, unde a discutat cu angajații despre procesul de reformă prin care Agenția va deveni instituție publică. Această schimbare are ca obiectiv principal simplificarea proceselor, îmbunătățirea gestionării resurselor și serviciilor, precum și creșterea transparenței și clarității în activitatea agenției.

Ministrul Mediului a subliniat importanța pe care o deține Agenția în contextul restricțiilor de resurse de apă și cererilor tot mai mari de consum. „Resursele de apă sunt din ce în ce mai limitate, iar necesitățile de consum sunt din ce în ce mai mari. Prin urmare, rolul Agenției este unul extrem de important și complex: să satisfacă nevoile de apă conform intereselor economiei naționale: navigație, pescuit, energie, irigații, alimentare cu apă, dar și să conserve și protejeze aceste resurse extrem de limitate” a punctat Sergiu Lazarencu.

De asemenea, ministrul Lazarencu a asigurat că împreună cu echipa Agenției, vor lucra pentru un viitor sustenabil și echilibrat în gestionarea resurselor de apă, pentru a asigura prosperitate și protecție pentru toți cetățenii.

Share